Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Πιλοτική εγκατάσταση κεραίας Wi-Fi στις Βάσσες













Στον αρχαιολογικό χώρο των Βασσών, μετά την πιλοτική εγκατάσταση κεραίας Wi-Fi , οι επισκέπτες και μελετητές θα μπορούν σε ένα ήσυχο και πανέμορφο τοπίο, που διατηρείται σχεδόν αναλλοίωτο για αιώνες, να κάνουν χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και να αντλούν από το Διαδίκτυο πληροφορίες για το ναό του Επικούριου Απόλλωνα και την ευρύτερη περιοχή, που φιλοξενεί πολλά και σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία. Με αυτό τον τρόπο περιορίζονται διάφορα προβλήματα, όπως αυτό της απουσίας ξεναγών αλλά και ξενόγλωσσων πληροφοριακών εντύπων.


Η υπηρεσία ασύρματης σύνδεσης στο δίκτυο παρέχεται σήμερα πιλοτικά και σε επιλεγμένα σημεία της χώρας. Για τη χρήση της υπηρεσίας απαιτείται φορητός υπολογιστής με WiFi Certified ασύρματο και Windows XP με Service Pack 2. Οι περισσότεροι σύγχρονοι φορητοί υπολογιστές ενσωματώνουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για σύνδεση σε ασύρματα δίκτυα.



Τα …εγκαίνια έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Μαρτίου, εν μέσω έντονης χαλαζόπτωσης και πυκνής ομίχλης, από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη, παρουσία του Μεσσήνιου υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά. Είχε προηγηθεί στο δημαρχείο Είρας, στη Νέδα, η τελετή για την εγκατάσταση της πρώτης, σε πανελλαδικό επίπεδο, κεραίας του προγράμματος ΔΟΡΥ, η οποία δίνει τη δυνατότητα για γρήγορο ίντερνετ. Με αυτό τον τρόπο, επιστημονικές και κοινωνικές υπηρεσίες κάθε μορφής μπορούν να παρέχονται εξίσου ποιοτικά και γρήγορα σε κάθε απομονωμένη γωνιά της Ελλάδος, είτε είναι ορεινή, όπως ο δήμος Είρας, είτε είναι ακριτική, είτε είναι νησιωτική.
Τους δύο υπουργούς υποδέχθηκε στην οθόνη του υπολογιστή του δημαρχείου το blog μας, ενώ ο δήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος τους δώρισε από ένα βιβλίο και ένα DVD της εκδήλωσης «Επικούριος Απόλλωνας υπό το σεληνόφως» μαζί με ένα αντίγραφο χαλκογραφίας του Stackelberg που απεικονίζει το ναό στις αρχές του 19ου αιώνα.
Περισσότερα στα «Δημοσιεύματα».

2 σχόλια:

  1. Η εγκατάσταση κεραίας Wi-Fi στο χώρο του Επικούριου είναι πολύ καλή ιδέα. Τυχεροί όσοι επισκέπτες την αξιοποιήσουν. Ομως το ΔΟΡΥ ...πλήγωσε τη λογική μου. Σε μια ξεχασμένη περιοχή με ελάχιστους κατοίκους αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, εκτός από αυτόν του δημαρχείου. Η υπόθεση μου θυμίζει κατά κάποιο τρόπο "Αβδηρα",δηλαδή ωραίες κρήνες που δεν είχαν νερό.
    Πέτρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με το σχόλιο του Πέτρου Μ. και το ... στηρίζω φωτογραφικά και με χιούμορ. Πράγματι είναι πολύ καλή ιδέα, αλλά είναι σχεδόν πολυτέλεια μπροστά σε άλλες ανάγκες του χώρου. Η φωτογραφία είναι από την "ψηφιακή Ελλάδα". Επίσης θα ήθελα να εκφράσω την αντιθεσή μου με αυτό το "επίσημο κομβόϊ" που με την ...άδεια της αστυνομίας πάρκαρε, οπως φαίνεται και στη φωτογραφία (4), δίπλα στο ναό και μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Αντώνης Φ.


    Η φωτογραφία που έστειλε ο Α. Φ. δημοσιεύται κατ΄ εξαίρεση (ως κουκίδα) επειδή το χιούμορ διαχρονικά αποτελεί εξαιρετική μορφή έκφρασης απόψεων και επειδή αυτές οι γυναικείες φιγούρες δεν απεχουν πολύ (χρονικά και εμφανισιακά)από την πραγματικότητα της περιοχής. Οσο για τα αυτοκίνητα των επισήμων δίπλα στο μνημείο, η έντονη χαλαζόπτωση αποτελεί σοβαρό λόγο για αυτή την παράβαση.
    Φοβάμαι, όμως, ότι τα υπουργικά αυτοκίνητα και με καλές καιρικές συνθήκες εκεί σταθμεύουν. Ευτυχώς που οι υπουργικές επισκέψεις δεν είναι τόσο συχνές. Πάντως πριν χρόνια όταν επισκέφθηκε, ανεπίσημα και χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν, το ναό πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το αυτοκίνητό του παρέμεινε στο χώρο που έχει κατασκευαστεί για τη στάθμευση των οχημάτων.

    Epikourios

    ΑπάντησηΔιαγραφή