Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018


Ολονύκτια παράσταση στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα.


Δέκα χρόνια μετά την εκδήλωση ''Επικούριος Απόλλωνας υπό το σεληνόφως'' αρχίζει ένας νέος κύκλος εκδηλώσεων στον αρχαιολογικό χώρο των Βασσών.                                                            

 Η βιωματική performance  «From Darkness to Light» της διεθνούς διακεκριμένης χορογράφου Αποστολίας Παπαδαμάκη θα είναι η πρώτη παράσταση, που θα παρουσιαστεί στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα.

Πρόκειται για μία ολονύκτια παράσταση, που θα ανέβει στις 28 Ιουλίου σε παγκόσμια πρώτη.
Η συναρπαστική εμπειρία του κύκλου παραστάσεων με τίτλο «The Sleep & Dream Performance series» έχει παρουσιαστεί στο Μουσείο Βορρέ (2014), στη Κεντρική Σκηνή της Στέγης (2016) και πέρυσι στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά (2017), ταξιδεύει για πρώτη φορά υπαίθρια, στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα.
Η Αποστολια Παπαδαμάκη εμπνέεται αυτή τη φορά από τη χώρα των ονείρων και το φως του Απόλλωνα και προσκαλεί τους θεατές να συνυπάρξουν δημιουργικά με την καλλιτεχνική ομάδα της παράστασης, να θαυμάσουν το Φως της Πανσελήνου και της Ανατολής και να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία στο περιβάλλοντα χώρο του εμβληματικού Ναού.
Η ολονύχτια παράσταση «From Darkness to Light» επιχειρεί να σηματοδοτήσει την σχέση του ανθρώπου με το σκοτάδι και το φως, την παραστασιακή δράση με τον ύπνο, τα όνειρα και τη φαντασία μέσα από το χορό και τη μουσική.
Η διακεκριμένη χορογράφος αντλεί επίσης την έμπνευση της από τις τελετουργικές «εγκοιμήσεις» των αρχαίων Ελλήνων και από τα χαρακτηριστικά του Ναού: ισχύς, κάλλος και αρμονία.
Για το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός, ο στενός συνεργάτης της χορογράφου, ο βραβευμένος μουσικός και συνθέτης, Τρύφωνας Κουτσουρέλης δημιούργησε ένα πρωτότυπο μουσικό έργο 14 ωρών, ένα site specific sound installation, που θα συνοδεύει τις δράσεις της ολονύχτιας παράστασης.
Η είσοδος για την παρακολούθηση της παράστασης είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου