Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Ευριπίδης στις Βάσσες




Το βράδυ της 1ης Αυγούστου στις Βάσσες θα παρουσιαστεί η παράσταση «Ευριπίδου σπαράγματα». Πρόκειται, ίσως, για την πιο ενδιαφέρουσα παράσταση του καλοκαιριού 2009. Οι εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε στο θέατρο της Μικρής Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ, καταγράφηκαν στις περισσότερες κριτικές των εφημερίδων και περιοδικών.
Βασισμένη σε αποσπάσματα, εκτεταμένα ή μη, από τις χαμένες τραγωδίες του Ευριπίδη η παράσταση είναι παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.
Η σύνθεση έχει γίνει με την συνεργασία του φιλολόγου Γιάννη Λιγνάδη, που έχει ασχοληθεί ειδικά με τον Ευριπίδη κι έχει ήδη μεταφράσει όλα τα σπαράγματα από τα χαμένα δράματά του. Η δραματουργική επεξεργασία και οι στίχοι είναι της Αγαθής Δημητρούκα.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Νικολαΐδης, την επιμέλεια του σκηνικού χώρου και τον σχεδιασμό των κοστουμιών ο Γιάννης Μετζικώφ, τη μουσική ο Πέτρος Ταμπούρης, τις χορογραφίες η Έρση Πήττα και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ.
Τους ρόλους ερμηνεύουν : Λουκία Πιστιόλα, Γιάννης Κρανάς, Άννα Κουτσαφτίκη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Μαρία Παρασύρη, Αναστασία Κατσιναβάκη, Παναγιώτης Λάρκου, Βαγγέλης Ψωμάς, Ζαχαρούλα Κλειματσάκη, Βασιλική Κυπραίου.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Κέντρο Πολιτισμού UNESCO Αρκαδίας, ο Δήμος Είρας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας.


To blog μας είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου